Снимка pexels.comЛекари извадиха хиляди камъни от жлъчния мехур на китайка, съобщава

...
Снимка pexels.comЛекари извадиха хиляди камъни от жлъчния мехур на китайка, съобщава
Коментари Харесай

Жена влезе в болница със зверски болки в корема, а когато я отвориха, извадиха...

Снимка pexels.com

Лекари извадиха хиляди камъни от жлъчния мехур на китайка, оповестява „ Дейли мейл ”. 3-часовата интервенция на пациентката е минала сполучливо. Хирурзите са отстранили от тялото на 54-годишната жителка на град Ухан 7,8 хиляди камъни, доста от които достигали размера на пъдпъдъче яйце, написа Блиц.

По думите на лекарите, пациентката се сдобила с камъни в жлъчката, тъй като на практика не пиела вода и редовно пропущала утринното хранене. Жената пък споделя, че преди седем години имала единствено няколко камъка, само че тогава не се подложила на интервенция поради високото си кръвно.

„ Дори не съм си и помисляла, че имам толкоз доста камъни ”, споделя 54-годишната китайка, която потърсила здравна помощ поради нетърпима болежка в региона на корема.



Директорът на болничното заведение, в която е оперирана дамата, признава, че за първи път се сблъсква с сходен случай. По думите му, камъните могат да провокират смъртоносно рискови затруднения. Те можело да попаднат в жлъчния канал на пациентката и да доведат до жълтеница или изострен панкреатит.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР